Fanklubben på hjortefarmen

IMG_4298IMG_4278

Vi tok en sving innom Hjortefarmen Nave, og ble overrasket over at vi først ikke så noe hjort, men heller et esel, kashmirgeiter, ponni, hunder og ikke minst en flokk med lamaer. Vi trodde vi hadde kjørt feil, for dette så mer ut som en ganske eksotisk dyrepark.

Etter at vi hadde parkert bilen kom Kai og Anette gående med smil om munnen som ble værende under hele besøket vårt. Vi fikk litt brød og begynte å gå langs veien som omringet beite til hjorten, lamaen og en stor geitebukk. Etter å ha ruslet rundt ropte plutselig Kai «kom da, kom kom». Brått spratt det frem kanskje så mange som 30 hjortedyr som løp mot oss for å hilse. Når vi fortsatte bortover fulgte hele hjorteflokken etter oss som en eneste stor fanklubb. De dytter hodet ut gjennom hullene i gjerdet for å snuse, samtidig som de håpet på en brødbit.

Kai og Anette fortalte at de tilbyr mer enn dyrebesøk. De har nylig bygget en liten hytte ved vannet som er en flott plass for sammenkomster. På farmen er det mulig å kjøre med hest og kjerre, ATV og i fremtiden gå på luftetur med lama. Kai fortalte at de har opptil 1500 besøkende i året og tar imot folk fra hele verden. De får heldigvis hjelp til å stelle dyrene og godt er det, fordi det er rundt 90 av dem å holde styr på. Den mest overraskende for oss var prisen på opplevelsen. Det koster ikke mer enn 75 kroner å hilse på alle disse fantastiske dyrene. Det er masse gøy for pengene! Hjortefarmen Nave er virkelig et unikt sted som er med på å representere mangfoldet av turistattraksjoner som finnes rundt Måløy, bare man snuser seg frem.

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s