Dagny gir oss perspektiv

dagny_2

Vi har møtt Dagny Øren, bransjeansvarlig i NHO Reiseliv. NHO Reiseliv er nærings- og arbeidsgiverorganisasjonen for hele det norske reiselivet. Vi gikk inn i møtet med spørsmål om hvordan alt henger sammen og påvirker hverandre i det store bildet. Vi startet en god dialog om dynamikken i bransjen, tips om suksesshistorier, og kom inn på hvilke markedssegmenter vi bør undersøke nærmere.

Dagny møtte oss med godt humør og delte av sin kunnskap. Vi snakket blant annet om infrastruktur. For at det skal være behagelig å være turist et sted må det være skikkelig tilrettelagt med toaletter, transport og kapasitet. Å inkludere kommunen i dialogen om reiseliv og dets utvikling er derfor viktig. NHO mener at reiseliv er kommunens beste venn. Av de som jobber innenfor reiseliv er 33 % under 24 år. Reiseliv er med andre ord en bransje som inkluderer unge i arbeidslivet og gir gode muligheter for videre karriere. Vekst i reiselivsnæringen gir arbeidsplasser som genererer verdi for samfunnet og kommunen.

I møtet med Dagny snakket vi også om Måløy. Det ble nevnt flere ulike markedssegmenter som er det er verdt å satse på i regionen, blant annet havfiske, historie, kultur, naturbasert turisme og opplevelses-/adventure-turisme. Krigshistorien og fiskerihistorien til Måløy er det også veldig spennende for turister å høre om. Festivalene som finnes på mindre steder som Måløy er ofte ment for nordmenn. De bør man satse på å markedsføre til turister i større grad, og det bør arrangørene samarbeide om å gjøre. De er med på å gjøre området spennende å reise til. Dagny husker selv da hun var på Tall Ships Races i Måløy i 2008 og hvor eksotisk det var med alle båtene og den deilige temperaturen de dagene. Som tidligere DNT-ansatt var hun også ute på Turfyret, Skongsnes Fyr. Hun synes området er vakkert og spennende.

Dagny har hjulpet oss med å se reiseliv fra et større perspektiv: Hvem som holder til hvor, hvordan aktører interagerer med hverandre, hvordan gode samarbeid fungerer og forventningene til fremtidens reiseliv. Hun har også fulgt opp møtet med å sende oss relevante presentasjoner, tips til spennende kontakter i Innovasjon Norge, cruiseeksperter og mer. Hun lagde til og med en presentasjon som hun kalte Destinasjon Måløy. Det kan vi like!

Det var utrolig givende å bli møtt med så stort engasjement fra bransjesjefen i NHO Reiseliv. Tusen takk, Dagny!

-Emil og Martin

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s