Hvis Askeladden hadde hatt båt, så…

img_4641.jpgIMG_4616img_4663-e1525880956490.jpgIMG_1840

…hadde det kanskje vært yachten til Norwegian Cruises som Frode Kupen og Rune Stian Nybakk eier. Vi har tatt vannveien rundt Måløy og plukket opp skatter.

De fleste kjenner den røde Caravellen som har sust gjennom Vågsøylandskapet den siste tiden. Fra den har vi sett mye vakkert. Bortsett fra noen fergeturer hit og dit, har vi manglet den store båtturen. Den som gir følelsen av hvordan alt henger sammen på en måte man ikke kan få fra land. Vi trengte en tur på Riksvei 1, selveste sjøveien. Så heldige var vi at Frode Kupen inviterte oss ombord på sin herlige yacht en solfylt lørdag. Gjennom reise- og opplevelsesselskapet Nordfjord Cruises tilbyr han og Tanya Kråkenes flotte opplevelser på sjøen. Dette er virksomhet vi kan like.

Det er ikke til å legge skjul på at en tur i Norwegian Cruises sin yacht, er en tur med særlig god komfort. Det er en tur som passer for folk som vil ha det tilrettelagt. Flere og flere reisende er eldre som ønsker komfort, så her fyller Norwegian Cruises et behov. Med oss ut på vår tur hadde vi to venner med styrmannsutdanning, og to fra Kraftstasjonen som hadde med seg nydelige smørbrød. Både samtalene og yachten fløt godt når vi kastet loss.

Ferden gikk mot Osmundsvåg, Selje, Silda og flere andre steder Frode ville vise oss. Vi var i ekstase allerede da vi fikk sjøperspektivet opp mot Hornelen fra Sørpollen. Det var et syn verdig et postkort. Neste stasjon var Osmundsvåg, som Frode beskrev som en idyllisk havn hvor det er mulig å legge til med skuta, grille og nyte utsikten mot havet. Nordfjord Cruises drar dit folk vil, så alles turønsker er velkomne. Yachten er et spennende tilskudd til hva som ellers finnes i regionen.

Livet er litt enklere når man reiser lokalt med båt. Alle områdene det tar tid å komme seg til ellers, er bare en svipptur unna med båt. Øyene i området som store deler av året er utilgjengelig for turister er plutselig innen rekkevidde i sommersesongen. Selv om yachten er stor, er det mulig å få autentiske opplevelser ved de små grendene som ligger nær sjøen. Vi opplevde dem som bortgjemte juvelene, fylt av historie, natur og kultur. Vi sier det igjen: Måløy-regionen er vakker.

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s