Et godt sted å bo, er et godt sted å besøke

Processed with VSCO with m5 preset

I Norge kan du lage ekstremt gode turistopplevelser basert på hobbyen din. En god turistattraksjon, den lages av en person med passion. Helst det, for turistene kommer til Norge for autentiske opplevelser og da må det lidenskap til.

Vi har snakket med Torill Olsson i Mimir. De har vært rådgivere for reiselivet i over 20 år. Blant annet jobber de mye for og sammen med Innovasjon Norge. Torill har utdannelse fra opplevelsesbasert verdiskaping og innovasjon. Vi fikk et godt møte med henne og har lært mer om den nisjifiserte verden.

Torill forteller at noe av problemet med reiselivet er at man hele tiden ønsker å ha med alle. Man ser for seg buss- og båtlast med turister og vil tilfredsstille alle. Det gjør ofte at den som vil minst får bestemme hvilken vei utviklingen skal gå. Måløy har ikke ennå et sterkt navn i reiselivet, slik som for eksempel Geiranger. Torill sier at det kan være smart for Måløy å jobbe med relevante nisjer i stedet for å kopiere det større steder gjør. Det å hjelpe noen utvalgte ildsjeler med å utvikle sine turistprodukter, kan være en løsning for å trekke flere forskjellige grupper som til sammen utgjør en stor mengde folk. Som Torill så fint sa: «Spisse konsepter selger seg selv til sin egen målgruppe».

Et godt sted å bo, er et godt sted å besøke. Det er synergi mellom bolyst og godt reiseliv. Er det fint å bo en plass, er det gjerne fint å reise dit. For lokalbefolkningen er litt turister hver dag. Er de fornøyde, er det gjerne en grunn til det, som turister også kan sette pris på. Dette er gode poenger de som driver med byutvikling kan ta med seg.

Hva er din reason to go? For det har du når du reiser et sted. Vi delte våre tanker med Torill om Måløy som en urban fiskeby. At vi mener Måløy bør spille på det industrielle og røffe og ikke prøve å være en koselig, pittoresk by, noe det ikke er akkurat nå. Det kan finnes magi i kontrasten mellom den ærlige og vakre naturen og den grå, kalde sentrumskjernen. Den staute fiskeren binder dem kanskje sammen. Han drar modig ut i havgapet og kommer tilbake til byen for å sløye og foredle fisken. Kan større satsing på havfiske skape en av Måløys reasons to go? Vi leker med tanken.

 

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s