En liten tur til paradis

img_4146.jpgIMG_4064IMG_4148img_3963.jpgIMG_3990IMG_3921

Fergen skubber borti kaia, klokka er halv ett og den røde Caravellen ruller bestemt og forventningsfullt ut. Vi er fire på tur i Bremanger. Her skal vi se vakre steder som Grotlesanden og Dalevatnet, også skal vi besøke Knutholmen. På Knutholmen har de skjønt en del om hva som skal til for å få gjester til å komme igjen. De er noen av de beste på vertskap i regionen. De tar imot gjester fra Norge og utland hver dag. Vi var lunsjgjester og fikk høre daglig leder Jan-Fredrik Fosse fortelle om stedets historie og hvordan det er å drifte et hotell på et såpass lite og nokså utilgjengelig sted som Kalvåg.

Jan-Fredrik fortalte at turister er ute etter det autentiske. De vil oppleve noe som er unikt for stedet. De vil ikke ha luksuriøse helikopterturer, men heller bli med på en real fisketur i stormvær, og dagen etter kikke tålmodig etter fugler på en liten fjelltopp. Eller bli med hjem til Jorunn Frøyen og høre historier fra gamledager, noe den sporty kvinnen åpnet hjemmet sitt og gjorde for cruiseturister for en tid tilbake siden. Det var en suksess. Selv de smale, kronglete veiene på vei fra ferga til Knutholmen oppleves som en del av en pakke for turister som heldigvis ikke må pendle hver dag.

Blomster, fine fasader, hyggelig småbåthavn og en trivelig liten butikk med nips, gaver og hjemmelaget sjokolade. Det hele er ekte og koselig i Kalvåg. De som bor og jobber her har klart å skape den autentiske atmosfæren som selger så godt i turistverden. Det er rett og slett gode på produktutvikling. På veien tilbake til Måløy støter vi på Svein Inge Fosse, Knutholmens far, driftig snekker og pratsom type som er særlig imøtekommende. Han forteller om scenen han holder på å bygge til Kalvåg Kystfestival i august. Han liker å ta i et tak han Svein, og vi konkluderer dermed med at Knutholmen er det det er fordi det jobber så mange dyktige mennesker der, som tar jobben i egne hender hver dag.

Reklame

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s